Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škoricový pstruh

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66417x
Škoricový pstruh

Výborná pochúťka pre tých, ktorí milujú rybie mäso!

vytlačiť recept Škoricový pstruh
recept Škoricový pstruh sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžičky grilovacie korenie
2 - 3 lyžičiek soľ
4 ks pstruh

na obalenie:

2 lyžičky mletá škorica
4 - 6 lyžíc strúhanka
1 ks vajcia
4 lyžice hladká múka

podľa potreby:

olej na vyprážanie
maslo na smaženie
citrón

Postup prípravy receptu

Pstruha dobre očistíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať. Z citróna si vytlačíme čerstvú citrónovú šťavu. Potom pstruha dôkladne osolíme, okoreníme grilovací zmesí a vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou. Je vhodné nechať ho chvíľu uležať, aby mäso natiahlo chuť korenia a citrónu. Asi po pol hodine pstruha obalíme v hladkej múke, vajciach rozšľahaných so škoricou a strúhankou. Na panvici si rozohrejeme kúsok masla s rastlinným olejom (nedôjde tak k prepaľovaniu masla pri smažení ) a vložíme pripravené porcie pstruha. Smažíme postupne z oboch strán dozlatista. Vyprážaného pstruha podávame s karí omáčkou, cesnakovým dressingom a podľa chuti is kečupom. Vhodnou prílohou je čerstvá zelenina, chlieb alebo zemiaková kaša, varené zemiaky, apod

Komentáre k receptu Škoricový pstruh (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty