Škoricový pstruh
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66417x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžičky | grilovacie korenie |
2 - 3 lyžičiek | soľ |
4 ks | pstruh |
na obalenie: | |
2 lyžičky | mletá škorica |
4 - 6 lyžíc | strúhanka |
1 ks | vajcia |
4 lyžice | hladká múka |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
maslo na smaženie | |
citrón |
Postup prípravy receptu
Pstruha dobre očistíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať. Z citróna si vytlačíme čerstvú citrónovú šťavu. Potom pstruha dôkladne osolíme, okoreníme grilovací zmesí a vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou. Je vhodné nechať ho chvíľu uležať, aby mäso natiahlo chuť korenia a citrónu. Asi po pol hodine pstruha obalíme v hladkej múke, vajciach rozšľahaných so škoricou a strúhankou. Na panvici si rozohrejeme kúsok masla s rastlinným olejom (nedôjde tak k prepaľovaniu masla pri smažení ) a vložíme pripravené porcie pstruha. Smažíme postupne z oboch strán dozlatista. Vyprážaného pstruha podávame s karí omáčkou, cesnakovým dressingom a podľa chuti is kečupom. Vhodnou prílohou je čerstvá zelenina, chlieb alebo zemiaková kaša, varené zemiaky, apod