Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škoricové rezy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60337x
Škoricové rezy

Voňavá dobrôtky.

vytlačiť recept Škoricové rezy
recept Škoricové rezy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 dkg čokoládová poleva
20 dkg cukor múčka
5 ml rum
40 dkg hladká múka
1 l mlieko
1 lyžička jedlá soda
6 dkg cukor krupica
30 dkg maslo
5 dkg hera (tuk na pečenie)
2 lyžičky mletá škorica
5 lyžíc mlieko
2 ks vanilkový pudingový prášok
1 lyžička med
1 ks vajcia

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding, ktorý ešte horúci vylejeme na plech z rúry a posypeme vanilkovým aj krupicovými cukrom, aby sa nám neurobil škraloup. Na cesto si vymiešame tuk s cukrom, pridáme med, vajcia, škoricu a mlieko, premiešame, nasypeme múku so sódou a vypracujeme hladké cesto. Necháme v chladničke asi pol hodiny odpočinúť. Ďalej si cesto rozdelíme na dve časti a každý diel vyvaľkáme alebo prstami vytlačíme na vymastený a vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre. Vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutými maslom a rumom v hladký krém. Trochu krému si necháme stranou a so zvyškom zlepíme obe vychladnuté placky. Horné placku a boky škoricových rezov potrieme odobraným krémom a polejeme čokoládou. Ak to vydržíme tak necháme škoricovej rezy aspoň 24 hodín v chladničke uležať.

Komentáre k receptu Škoricové rezy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty