Škoricové rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 60337x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 dkg | čokoládová poleva |
20 dkg | cukor múčka |
5 ml | rum |
40 dkg | hladká múka |
1 l | mlieko |
1 lyžička | jedlá soda |
6 dkg | cukor krupica |
30 dkg | maslo |
5 dkg | hera (tuk na pečenie) |
2 lyžičky | mletá škorica |
5 lyžíc | mlieko |
2 ks | vanilkový pudingový prášok |
1 lyžička | med |
1 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding, ktorý ešte horúci vylejeme na plech z rúry a posypeme vanilkovým aj krupicovými cukrom, aby sa nám neurobil škraloup. Na cesto si vymiešame tuk s cukrom, pridáme med, vajcia, škoricu a mlieko, premiešame, nasypeme múku so sódou a vypracujeme hladké cesto. Necháme v chladničke asi pol hodiny odpočinúť. Ďalej si cesto rozdelíme na dve časti a každý diel vyvaľkáme alebo prstami vytlačíme na vymastený a vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre. Vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutými maslom a rumom v hladký krém. Trochu krému si necháme stranou a so zvyškom zlepíme obe vychladnuté placky. Horné placku a boky škoricových rezov potrieme odobraným krémom a polejeme čokoládou. Ak to vydržíme tak necháme škoricovej rezy aspoň 24 hodín v chladničke uležať.