Škoricová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 54941x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | cukor krupica |
2 ks | žĺtok |
170 g | maslo |
cesto: | |
150 ml | mlieko |
3 ks | vajcia |
1 balíček | sušené droždie |
štipiek | soľ |
1 lyžica | cukor krupica |
400 g | polohrubá múka |
drobení: | |
30 g | maslo |
na obalenie: | |
100 g | cukor múčka |
1 lyžica | Škorica |
na ozdobu: | |
čokoláda | |
škoricový cukor | |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Polohrubú múku, droždie, soľ, vajcia a lyžicu cukru premiesime s vlažným mliekom a cesto prikryté utierkou necháme 45 minút kysnúť. Maslo, žĺtky a cukor ušľaháme do peny a primiešame do cesta. Opäť prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Škoricu a cukor zmiešame. Navlhčenú měchačkou vykrajujeme z cesta "halušky", ktoré obaľujeme v škoricový cukor a vkladáme do vymazanej a vysypanej formy. Zvyšným škoricovým cukrom bábovku posypeme, prikryjeme utierkou a necháme opäť 30 minút kysnúť. Stuhnuté maslo nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ním bábovku. Škoricovú bábovku pečieme v predhriatej rúre asi 50 - 60 minút na 200 ° C. Pred koncom pečenia môžeme bábovku prikryť plátom alobalu - proti spáleniu. Vychladnutú škoricovú bábovku nakrájame a podávame sypanú škoricovým cukrom alebo čokoládovými hoblinkami.