Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Škoricová bábovka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 54941x
Škoricová bábovka

Pracnejšie, ale vynikajúce kysnuté bábovka s chuťou i vôňou škorice.

vytlačiť recept Škoricová bábovka
recept Škoricová bábovka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g cukor krupica
2 ks žĺtok
170 g maslo

cesto:

150 ml mlieko
3 ks vajcia
1 balíček sušené droždie
štipiek soľ
1 lyžica cukor krupica
400 g polohrubá múka

drobení:

30 g maslo

na obalenie:

100 g cukor múčka
1 lyžica Škorica

na ozdobu:

čokoláda
škoricový cukor

podľa potreby:

strúhanka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Polohrubú múku, droždie, soľ, vajcia a lyžicu cukru premiesime s vlažným mliekom a cesto prikryté utierkou necháme 45 minút kysnúť. Maslo, žĺtky a cukor ušľaháme do peny a primiešame do cesta. Opäť prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Škoricu a cukor zmiešame. Navlhčenú měchačkou vykrajujeme z cesta "halušky", ktoré obaľujeme v škoricový cukor a vkladáme do vymazanej a vysypanej formy. Zvyšným škoricovým cukrom bábovku posypeme, prikryjeme utierkou a necháme opäť 30 minút kysnúť. Stuhnuté maslo nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ním bábovku. Škoricovú bábovku pečieme v predhriatej rúre asi 50 - 60 minút na 200 ° C. Pred koncom pečenia môžeme bábovku prikryť plátom alobalu - proti spáleniu. Vychladnutú škoricovú bábovku nakrájame a podávame sypanú škoricovým cukrom alebo čokoládovými hoblinkami.

Komentáre k receptu Škoricová bábovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty