Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Skladaná koložvárska kapusta

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 85804x
Skladaná koložvárska kapusta

Jemné, voňavé a kyslá kapusta zo Slovenska. Recept môjho detstva.

vytlačiť recept Skladaná koložvárska kapusta
recept Skladaná koložvárska kapusta
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

350 g mleté mäso
1 lyžička soľ
1 lyžička mleté čierne korenie
700 ml kapusta
1 lyžička mletá červená paprika
1 kelímok kyslá smotana
1 hrnček strúhanka
1 plechovka sterilizované kukuričky
2 ks cibula
1 lyžička mletý kmín
1 hrnek ryže
2 lyžice tuk

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nasekáme. Do mletého mäsa vmiešame cibuľu, korenie, soľ a mletý kmín. V panvici rozohrejeme tuk, vsypeme ryžu a opražíme ju. Podlejeme ju vodou, osolíme a dusíme domäkka. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Stranou si rozpálime druhú lyžicu tuku a orestujeme druhú cibuľu. Pridáme kapustu, opražíme, zaprášime mletou paprikou a krátko osmažíme. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Zapekaciu misku vymastíme a vysypeme strúhankou. Ryžu pridáme do mäsa a premiešame. Na dno rozložíme polovicu restovaného kapusta. Na neho rozprestrieme mäso s ryžou, pokladieme kukuričky a potom zvyškom kapusty. Miesto kukuřiček môžeme použiť kolieska klobásy. V miske rozmiešame smotanu s trochou mlieka a papriky, osolíme a smotanou prelejeme koložvárské kapusta. Kapusta pečieme asi 45 minút. Najprv zakryté, ku koncu pečenia odkryté. Skladané koložvárské kapustu ihneď podávame.

Komentáre k receptu Skladaná koložvárska kapusta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty