Skladaná koložvárska kapusta
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 85804x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
350 g | mleté mäso |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
700 ml | kapusta |
1 lyžička | mletá červená paprika |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 hrnček | strúhanka |
1 plechovka | sterilizované kukuričky |
2 ks | cibula |
1 lyžička | mletý kmín |
1 hrnek | ryže |
2 lyžice | tuk |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme. Do mletého mäsa vmiešame cibuľu, korenie, soľ a mletý kmín. V panvici rozohrejeme tuk, vsypeme ryžu a opražíme ju. Podlejeme ju vodou, osolíme a dusíme domäkka. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Stranou si rozpálime druhú lyžicu tuku a orestujeme druhú cibuľu. Pridáme kapustu, opražíme, zaprášime mletou paprikou a krátko osmažíme. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Zapekaciu misku vymastíme a vysypeme strúhankou. Ryžu pridáme do mäsa a premiešame. Na dno rozložíme polovicu restovaného kapusta. Na neho rozprestrieme mäso s ryžou, pokladieme kukuričky a potom zvyškom kapusty. Miesto kukuřiček môžeme použiť kolieska klobásy. V miske rozmiešame smotanu s trochou mlieka a papriky, osolíme a smotanou prelejeme koložvárské kapusta. Kapusta pečieme asi 45 minút. Najprv zakryté, ku koncu pečenia odkryté. Skladané koložvárské kapustu ihneď podávame.