Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šišky z mletého mäsa - čevapčiči

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56576x
Šišky z mletého mäsa - čevapčiči

Pravé čevapčiči by sme mali pripraviť z troch druhov mletého mäsa. Ale nezúfajte, ak vám chýba ovčie. Šišky z mletého mäsa trochu ošidíte a pripraviť ich môžete len z bravčového a hovädzieho.

vytlačiť recept Šišky z mletého mäsa - čevapčiči
recept Šišky z mletého mäsa - čevapčiči sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g mletá bravčová stehno
150 g mleté predné hovädzie mäso
1 ks väčšie cibule
200 mletá baranie pliecko

na ozdobu:

červená paprika
kyslá uhorka
cibula
plnotučná horčica

podľa chuti:

soľ
korenie
mletá červená paprika

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a na veľa drobno pokrájame. Mleté mäso dôkladne, najlepšie rukami, premiešame s cibuľou, soľou, korením a červenou paprikou. Zo zmesi vytvarujeme šišky, nie príliš veľké, a sprudka je opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji alebo masti. Usmažené šišky z mletého mäsa ihneď podávame. K čevapčiči sa najviac hodia uvarené zemiaky. Odporúčam chuť doplniť plnotucnu horčicou, tatarku a ozdobiť cibuľou a kyslou uhorkou.

Komentáre k receptu Šišky z mletého mäsa - čevapčiči (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty