Šišky z mletého mäsa - čevapčiči
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 56576x
Pravé čevapčiči by sme mali pripraviť z troch druhov mletého mäsa. Ale nezúfajte, ak vám chýba ovčie. Šišky z mletého mäsa trochu ošidíte a pripraviť ich môžete len z bravčového a hovädzieho.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | mletá bravčová stehno |
150 g | mleté predné hovädzie mäso |
1 ks | väčšie cibule |
200 | mletá baranie pliecko |
na ozdobu: | |
červená paprika | |
kyslá uhorka | |
cibula | |
plnotučná horčica | |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie | |
mletá červená paprika | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a na veľa drobno pokrájame. Mleté mäso dôkladne, najlepšie rukami, premiešame s cibuľou, soľou, korením a červenou paprikou. Zo zmesi vytvarujeme šišky, nie príliš veľké, a sprudka je opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji alebo masti. Usmažené šišky z mletého mäsa ihneď podávame. K čevapčiči sa najviac hodia uvarené zemiaky. Odporúčam chuť doplniť plnotucnu horčicou, tatarku a ozdobiť cibuľou a kyslou uhorkou.