Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šišky z mletého kapra

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135486x
Šišky z mletého kapra

Máte radi kapra? Neradi sa stretávate s vyberaním kostí? Vyskúšajte tento recept na úpravu mletého mäsa.

vytlačiť recept Šišky z mletého kapra
recept Šišky z mletého kapra sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
4 strúčiky cesnak
1 ks žemľa
1 - 2 ks vajcia
1/2 dl mlieko
1 ks kapor
1 lyžica plnotučná horčica

na obalenie:

strúhanka

podľa chuti:

2 lyžice korenie do mletých mas
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Kapra zbavíme kože a veľkých kostí a pripravíme si filé. (Skelet - mäso na rebrových kostiach az oblasti chrbtice môžeme použiť pre vývar na polievku.) Mäso pomelieme a pridáme olúpanú cibuľu a cesnak. Ochutíme korením do mletých mas, osolíme a okoreníme. Pridáme vajíčko, lyžicu obyčajné horčica a žemľu namočenú v mlieku. Dobre premiešame. Tvoríme malé šišky alebo guličky a obalíme ich v strúhanke. Šišky z mletého kapra fritujete v rozpálenom oleji. Dodatkom môžu byť zemiaky alebo zemiaková kaša, doplnené paradajkami, zelným šalátom alebo inou zeleninou. Pridávame na tanier pikantná horčicu, kečup a dresing.

Komentáre k receptu Šišky z mletého kapra (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty