Šišky z mletého kapra
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 135486x
Máte radi kapra? Neradi sa stretávate s vyberaním kostí? Vyskúšajte tento recept na úpravu mletého mäsa.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | žemľa |
1 - 2 ks | vajcia |
1/2 dl | mlieko |
1 ks | kapor |
1 lyžica | plnotučná horčica |
na obalenie: | |
strúhanka | |
podľa chuti: | |
2 lyžice | korenie do mletých mas |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kapra zbavíme kože a veľkých kostí a pripravíme si filé. (Skelet - mäso na rebrových kostiach az oblasti chrbtice môžeme použiť pre vývar na polievku.) Mäso pomelieme a pridáme olúpanú cibuľu a cesnak. Ochutíme korením do mletých mas, osolíme a okoreníme. Pridáme vajíčko, lyžicu obyčajné horčica a žemľu namočenú v mlieku. Dobre premiešame. Tvoríme malé šišky alebo guličky a obalíme ich v strúhanke. Šišky z mletého kapra fritujete v rozpálenom oleji. Dodatkom môžu byť zemiaky alebo zemiaková kaša, doplnené paradajkami, zelným šalátom alebo inou zeleninou. Pridávame na tanier pikantná horčicu, kečup a dresing.