Šišky s makom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 27125x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 diel | krupice |
1 diel | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
500 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
mletý mak | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme a na jemno nastrúhame. V mise je ľahko osolíme a zmiešame s vajíčkom a so rovnakým dielom krupice a polohrubej múky. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme dlhé valčeky. Valčeky nožom rozdelíme na veľkosť malých šišiek. Šišky hádže do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplavou na hladinu. Vylovíte sitkom alebo lyžicou a necháme ich odkvapkať. Šišky podávame posypané zmesou mletého maku a cukru. Šišky s makom môžeme dozdobiť plátkom masla.