Silvestrovská torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23419x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
130 g | polohrubá múka |
100 g | cukor múčka |
100 g | maslo |
2 ks | vajcia |
na obalenie: | |
mandľové lupienky | |
na ozdobu: | |
mandľová trest | |
1 plechovka | salka |
voda | |
1 lyžica | olej |
cukor na zahustenie | |
400 g | sušené mlieko |
náplň: | |
150 g | maslo |
50 g | cukor |
čokoláda na varenie | |
náplň 2: | |
marmeláda | |
poleva: | |
1 balíček | čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Z masla, cukru, múky, žĺtkov a snehu pripravíme piškótové cesto. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 ° C dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť. V kastrůlku rozohrejeme čokoládu. Vlažnou čokoládu vyšľaháme s cukrom a maslom do krému. Korpus naplníme džemom a krémom. Čokoládovou polevou ozdobíme vrch torty, strany natrieme krémom a obalíme mandľovými lupienkami. Z marcipánu urobíme hodiny a dáme ich hore na polevu tak, aby ukazovali skoro polnoc. Marcipán urobíme z sušeného mlieka, salka, oleje, mandľové esencie, vody a cukru na zahustenie. Silvestrovský tortu necháme stuhnúť a môžeme oslavovať.