Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Silvestrovská torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23419x
Silvestrovská torta

Recept na tortu v tvare hodín, ktoré ukazujú skoro polnoc.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Silvestrovská torta
recept Silvestrovská torta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

130 g polohrubá múka
100 g cukor múčka
100 g maslo
2 ks vajcia

na obalenie:

mandľové lupienky

na ozdobu:

mandľová trest
1 plechovka salka
voda
1 lyžica olej
cukor na zahustenie
400 g sušené mlieko

náplň:

150 g maslo
50 g cukor
čokoláda na varenie

náplň 2:

marmeláda

poleva:

1 balíček čokoládová poleva

Postup prípravy receptu

Z masla, cukru, múky, žĺtkov a snehu pripravíme piškótové cesto. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 ° C dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť. V kastrůlku rozohrejeme čokoládu. Vlažnou čokoládu vyšľaháme s cukrom a maslom do krému. Korpus naplníme džemom a krémom. Čokoládovou polevou ozdobíme vrch torty, strany natrieme krémom a obalíme mandľovými lupienkami. Z marcipánu urobíme hodiny a dáme ich hore na polevu tak, aby ukazovali skoro polnoc. Marcipán urobíme z sušeného mlieka, salka, oleje, mandľové esencie, vody a cukru na zahustenie. Silvestrovský tortu necháme stuhnúť a môžeme oslavovať.

Komentáre k receptu Silvestrovská torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty