Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šenkýrčino vábenie

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129082x
Šenkýrčino vábenie

Jedlo, ktorým si rozhodne neurobíte hanbu a naopak budete určite pochválený.

vytlačiť recept Šenkýrčino vábenie
recept Šenkýrčino vábenie
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica karí korenie
200 g slanina
200 g šampiňóny
600 g bravčová stehno
1 ks cibula
300 ml smotana na šľahanie
3 lyžice maslo
1 ks pór
1/2 lyžičky mletý kmín

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a pokrájame na prúžky, slaninu na rezance. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na prúžky. Slaninu vyškvaříme na suchej panvici, pridáme cibuľu, mäso a prudko opečieme. Do panvice vložíme maslo, šampiňóny, okoreníme a asi 5 minút spolu restujeme. Potom vsypeme pór, dve minúty dusíme, zalejeme smotanou, chvíľu povaríme a môžeme podávať. Výbornou prílohou k vábení sú korenené hranolky.

Komentáre k receptu Šenkýrčino vábenie (1 komentár)

  • ďuri 26.October 2016 11:54

    šenkýrka by ma takto prekombinovanou zmesou zaliatou so smotanou asi len odplašila. je to typický recept v štýle zmiešajte všetko čo máte doma, však z toho niečo bude... fuj

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt