Selské kuriatko
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 68389x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
na potření: | |
3 strúčiky | cesnak |
100 g | maslo |
plnka: | |
200 g | zemiaky |
2 lyžice | ligurček |
2 lyžice | mlieko |
5 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
Rasco | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme. Necháme ich chvíľu vychladnúť, olúpeme a nastrúhame. Cesnak olúpeme a strúčiky prelisujeme. 5 prolisovaných strúčikov pridáme k zemiakom, ochutíme nasekaným ligurčekom, rascou a soľou. Dôkladne premiešame. Plnkou plníme umyté a osušené kurča. Zostávajúce strúčiky cesnaku vymiešame s maslom a lyžičkou soli. Kurča dáme do pekáča, potrieme cesnakovým maslom, podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre asi hodinu. K sedliackemu kuriatko dobre chutí chlieb a zeleninový šalát.