Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143745x
Sekaná

Máte radi sekanou? Upečte si ju podľa tohto receptu. Jednoducho a zdravo.

vytlačiť recept Sekaná
recept Sekaná sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 plátok maslo
olej na vyprážanie

cestíčko:

2 ks cibula
1/2 dl mlieko
1/2 kg predné hovädzie
1 ks žemľa
1/2 kg bravčový bok
2 ks vajcia
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mletý kmín
soľ
majorana
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Žemľu namočíme v mlieku. Mäso podľa potreby zbavíme chrupaviek, prípadne kostí a spolu s namočenou žemľou je pomelieme. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Cibuľu spolu s vajcami vmiešame do umletého mäsa. Pridáme podľa chuti prelisovaný cesnak, rasca, korenie, majoránku a nakoniec zmes osolíme a dôkladne premiešame. Podľa potreby môžeme pridať trochu hladkej múky, aby sa zmes lepšie spojila. Prehnetení zmes na sekanú tvarujeme do väčšej "šišky" a obalíme ju v strúhanke. Rozohrejeme si v pekáčiku olej, vložíme šišku sekané a opečieme z jednej strany, potom ju otočíme. Na sekanou dáme plátok masla a pekáčik priklopíme pokrievkou. Pečieme asi 1 hodinu. Hotovú sekanou podávame s chlebom as kyslou uhorkou. Sekaná je však výborná is zemiakovou kašou, zemiaky alebo s knedľou.

Komentáre k receptu Sekaná (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty