Sekaná z šošovice
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 14238x
Máte radi šošovku, ale už neviete čo si z nej uvariť? Vyskúšajte tento recept.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | majorana |
7 strúčikov | cesnak |
100 g | eidam |
2 ks | vajcia |
3 hrnky | varená šošovka |
1 lyžička | petržlen |
1 ks | cibula |
soľ | |
1 lyžica | hladká múka |
1 lyžica | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Šošovku uvaríme, ako sme zvyknutí. Medzitým si nakrájame na kocky syr, cesnak olúpeme a vymiešame, olúpanú cibuľu nasekáme nadrobno. Uvarenú šošovicu zcedíme, pridáme syr, rozotrený cesnak, soľ, vajcia, korenie, pokrájanú cibuľu, múku, strúhanku a premiešame. Zapekacie misku vyložíme papierom na pečenie alebo vysypeme a preložíme do nej šošovkové zmes. sekanou z šošovky pečieme na 160 ° C asi 40 minút. Mírně necháme vychladnúť, aby syr trochu stuhol, sekanou z šošovky nakrájame na hrubšie plátky a podávame treba s údeným mäsom a kyslými uhorkami.