Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná z šošovice

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14238x
Sekaná z šošovice

Máte radi šošovku, ale už neviete čo si z nej uvariť? Vyskúšajte tento recept.

vytlačiť recept Sekaná z šošovice
recept Sekaná z šošovice
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička majorana
7 strúčikov cesnak
100 g eidam
2 ks vajcia
3 hrnky varená šošovka
1 lyžička petržlen
1 ks cibula
soľ
1 lyžica hladká múka
1 lyžica strúhanka

Postup prípravy receptu

Šošovku uvaríme, ako sme zvyknutí. Medzitým si nakrájame na kocky syr, cesnak olúpeme a vymiešame, olúpanú cibuľu nasekáme nadrobno. Uvarenú šošovicu zcedíme, pridáme syr, rozotrený cesnak, soľ, vajcia, korenie, pokrájanú cibuľu, múku, strúhanku a premiešame. Zapekacie misku vyložíme papierom na pečenie alebo vysypeme a preložíme do nej šošovkové zmes. sekanou z šošovky pečieme na 160 ° C asi 40 minút. Mírně necháme vychladnúť, aby syr trochu stuhol, sekanou z šošovky nakrájame na hrubšie plátky a podávame treba s údeným mäsom a kyslými uhorkami.

Komentáre k receptu Sekaná z šošovice (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty