Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná z morčacieho mäsa so syrom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 16109x
Sekaná z morčacieho mäsa so syrom

Domáce sekaná z mletého morčacieho mäsa a syra, doplnená čerstvou červenou paprikou a pórom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Sekaná z morčacieho mäsa so syrom
recept Sekaná z morčacieho mäsa so syrom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g strúhaný eidam
2 ks vajcia
1/2 ks malý pór
3 lyžice hladká múka
40 g slanina
1/2 ks červená paprika
500 g morčacie mäso

na potření:

1 ks bielok

podľa chuti:

1 strúčik cesnak
mletý čený korenie
mleté chilli korenie
soľ

podľa potreby:

tuk na vymazanie
hrubá múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Slaninu nasekáme najemno. Syr nastrúhame alebo zakúpime už pripravený. Pór očistíme a nakrájame na veľmi tenké krúžky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na jemné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Morčacie mäso pomelieme alebo rozmixujeme so slaninou na jemnú kašu. Potom vmiešame vajcia, hladkú múku a strúhaný syr. Osolíme, okoreníme, ochutíme chilli korením a prelisovaným cesnakom. Všetko spracujeme na hladkú hmotu, do ktorej vmiešame nakrájanú papriku a pór. Zapekacie formu vymažeme tukom, najlepšie masťou a vysypeme hrubou múkou, naplníme mäsovou zmesou a potrieme bielkom. Sekanou pečieme v rúre pri teplote 165 - 170 ° C do ružova. Prepečenia sekané z morčacieho mäsa vyskúšame špajlí. Sekanou z morčacieho mäsa so syrom, paprikou a pórom podávame s varenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou. Vhodným doplnkom sú zeleninové šaláty.

Komentáre k receptu Sekaná z morčacieho mäsa so syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty