Sekaná z morčacieho mäsa so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 16109x
Domáce sekaná z mletého morčacieho mäsa a syra, doplnená čerstvou červenou paprikou a pórom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | strúhaný eidam |
2 ks | vajcia |
1/2 ks | malý pór |
3 lyžice | hladká múka |
40 g | slanina |
1/2 ks | červená paprika |
500 g | morčacie mäso |
na potření: | |
1 ks | bielok |
podľa chuti: | |
1 strúčik | cesnak |
mletý čený korenie | |
mleté chilli korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
hrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Slaninu nasekáme najemno. Syr nastrúhame alebo zakúpime už pripravený. Pór očistíme a nakrájame na veľmi tenké krúžky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na jemné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Morčacie mäso pomelieme alebo rozmixujeme so slaninou na jemnú kašu. Potom vmiešame vajcia, hladkú múku a strúhaný syr. Osolíme, okoreníme, ochutíme chilli korením a prelisovaným cesnakom. Všetko spracujeme na hladkú hmotu, do ktorej vmiešame nakrájanú papriku a pór. Zapekacie formu vymažeme tukom, najlepšie masťou a vysypeme hrubou múkou, naplníme mäsovou zmesou a potrieme bielkom. Sekanou pečieme v rúre pri teplote 165 - 170 ° C do ružova. Prepečenia sekané z morčacieho mäsa vyskúšame špajlí. Sekanou z morčacieho mäsa so syrom, paprikou a pórom podávame s varenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou. Vhodným doplnkom sú zeleninové šaláty.