Sekaná tety Majky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 59413x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrnček | voda |
40 g | soľ |
1 ks | cibula |
8 hrstí | hrubá múka |
500 g | bravčové mäso |
500 g | hovädzie mäso |
4 ks | vajcia |
4 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
muškátový kvet | |
mletý zázvor | |
mleté čierne korenie | |
muškátový oriešok |
Postup prípravy receptu
Bravčové i hovädzie mäso 2x pomelieme. Môžeme kúpiť aj hotové mleté mäso. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Všetky suroviny dáme do misy a dôkladne premiesime. Mokrými rukami vytvoríme v pekáči šišku. Sekanou podlejeme vodou a prikryté pečieme približne 1 hodinu na 220 ° C. sekanou tety Majky podávame s prílohou podľa chuti. Je dobrá teplá i studená. Studená sekaná je dobrá s chlebom a horčicou na desiatu.