Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná tety Majky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59413x
Sekaná tety Majky

Recept na dobrú sekanú, ktorú zvládne aj začínajúci gazdinka.

vytlačiť recept Sekaná tety Majky
recept Sekaná tety Majky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrnček voda
40 g soľ
1 ks cibula
8 hrstí hrubá múka
500 g bravčové mäso
500 g hovädzie mäso
4 ks vajcia
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

mletá sladká paprika
muškátový kvet
mletý zázvor
mleté čierne korenie
muškátový oriešok

Postup prípravy receptu

Bravčové i hovädzie mäso 2x pomelieme. Môžeme kúpiť aj hotové mleté mäso. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Všetky suroviny dáme do misy a dôkladne premiesime. Mokrými rukami vytvoríme v pekáči šišku. Sekanou podlejeme vodou a prikryté pečieme približne 1 hodinu na 220 ° C. sekanou tety Majky podávame s prílohou podľa chuti. Je dobrá teplá i studená. Studená sekaná je dobrá s chlebom a horčicou na desiatu.

Komentáre k receptu Sekaná tety Majky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty