Sekaná so zelerom a chrenom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 8299x
Miesto mletého mäsa použijeme salámu, huby, zeler a chren. Inak pridávame tie isté ingrediencie ako do normálnej sekanej.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 ks | cibula |
1 ks | vajcia |
250 g | šampiňóny |
2 dl | mlieko |
100 g | surový zeler |
1 štipka | majorana |
1 štipka | soľ |
250 g | gothaj |
100 g | chren |
3 ks | rožok |
podľa potreby: | |
mlieko | |
olej alebo maslo | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a osmažíme spolu s nasekanou cibuľou na oleji alebo masle. Rožky namočíme v troške mlieka. Pridáme salámu nastrúhaný nahrubo, surový (očistený) zeler nastrúhaný najemno, rovnako tak chren (max.100 g). Pridáme huby s cibuľou, vajcia, soľ, korenie a majoránku. Kto má rád pálivější, môže pridať jednu chilli papričku. Všetko zmiešame do hustejšej hmoty. V prípade, že je zmes riedka, pomôžeme si trochou strúhanky. Sekanou so zelerom a chrenom dáme pomaly piecť do formy z alobalu alebo do pekáča tak na 60 minút. Dodatkom k tejto sekané môžu byť zemiaky na akýkoľvek spôsob.