Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná so zelerom a chrenom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8299x
Sekaná so zelerom a chrenom

Miesto mletého mäsa použijeme salámu, huby, zeler a chren. Inak pridávame tie isté ingrediencie ako do normálnej sekanej.

vytlačiť recept Sekaná so zelerom a chrenom
recept Sekaná so zelerom a chrenom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka mleté čierne korenie
1 ks cibula
1 ks vajcia
250 g šampiňóny
2 dl mlieko
100 g surový zeler
1 štipka majorana
1 štipka soľ
250 g gothaj
100 g chren
3 ks rožok

podľa potreby:

mlieko
olej alebo maslo
strúhanka

Postup prípravy receptu

Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a osmažíme spolu s nasekanou cibuľou na oleji alebo masle. Rožky namočíme v troške mlieka. Pridáme salámu nastrúhaný nahrubo, surový (očistený) zeler nastrúhaný najemno, rovnako tak chren (max.100 g). Pridáme huby s cibuľou, vajcia, soľ, korenie a majoránku. Kto má rád pálivější, môže pridať jednu chilli papričku. Všetko zmiešame do hustejšej hmoty. V prípade, že je zmes riedka, pomôžeme si trochou strúhanky. Sekanou so zelerom a chrenom dáme pomaly piecť do formy z alobalu alebo do pekáča tak na 60 minút. Dodatkom k tejto sekané môžu byť zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Komentáre k receptu Sekaná so zelerom a chrenom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty