Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná so smotanou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59476x
Sekaná so smotanou

Nezvyčajný recept na sekanú z mletého mäsa, do ktorého pridáme kyslú smotanu.

vytlačiť recept Sekaná so smotanou
recept Sekaná so smotanou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok kyslá smotana
3 strúčiky cesnak
500 g mleté mäso

na potření:

1 ks vajcia

podľa chuti:

Rasco
majorana
korenie
soľ

podľa potreby:

olej na vymastenie
strúhanka

Postup prípravy receptu

Mleté mäso vložíme do misy, pridáme soľ, korenie a majoránku, ktorú ešte zľahka premasírujte v dlaniach. Cesnak olúpeme, prelisujeme a pridáme k mäsu. Mäso spracujeme (najlepšie rukami) a nakoniec k mäsu postupne prilejeme kyslu smotanu. Ak je mäsová hmota príliš riedka, zahustíme ju strúhankou. Z mäsa vytvarujeme šišku, ktorú vložíme do pekáča, ktorý sme vymazali olejom. Sekanou potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou. Do pekáča nalejeme približne pol hrnčeka vody a pekáč vložíme do predhriatej rúry. Sekanou upečieme dozlatista, počas pečenia mäso podlievame výpekom. Sekanou sa smotanou podávame so zemiakovou kašou.

Komentáre k receptu Sekaná so smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty