Sekaná so šampiňónmi a uhorkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 23527x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžíc | olej |
mleté biele korenie | |
2 ks | vajcia |
1 ks | šalátová uhorka |
1 ks | žemľa |
750 g | mleté mäso (zmes) |
1/2 lyžičky | citrónová kôra |
soľ | |
1 ks | cibula |
1 lyžica | dijonská horčica |
200 g | šampiňóny |
na obalenie: | |
150 - 200 g | anglická slanina |
podľa potreby: | |
tuk 100% na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Včerajšej žemľu nakrájame na kocky a zalejeme vodou. Šampiňóny očistíme, nakrájame na štvrťky a osmažíme ich na rozpálenom oleji. Osolíme aj okoreníme a necháme vychladnúť. Mladú šalátovú uhorku nakrájame na silnejšie rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Žemle vytlačíme a dôkladne premiešame (rukami premiesime) s mletým mäsom, vajcami, cibuľou a horčicou. Mäsovú zmes ochutíme soľou, korením a citrónovou kôrou. Nakoniec vmiešame studenej šampiňóny aj rezančeky uhorky a rukami vytvoríme "šišku". Sekaná pečienka obalíme plátkami anglickej slaniny a prenesieme ju do vymaštěného pekáča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút na 200 ° C. Ak sa sekaná počas pečenia pripaľujú, podlejeme ju troškou horúcej vody. Pred koncom pečenia sekanou prikryjeme alobalom. Sekanou so šampiňónmi a uhorkou podávame s varenými zemiakmi přelitými rozpusteným maslom.