Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná so šampiňónmi a uhorkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23527x
Sekaná so šampiňónmi a uhorkou

Obyčajná sekaná? Už nie. Sviatočné sekaná Plnené šampiňóny a uhorkou.

vytlačiť recept Sekaná so šampiňónmi a uhorkou
recept Sekaná so šampiňónmi a uhorkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžíc olej
mleté biele korenie
2 ks vajcia
1 ks šalátová uhorka
1 ks žemľa
750 g mleté mäso (zmes)
1/2 lyžičky citrónová kôra
soľ
1 ks cibula
1 lyžica dijonská horčica
200 g šampiňóny

na obalenie:

150 - 200 g anglická slanina

podľa potreby:

tuk 100% na vymazanie

Postup prípravy receptu

Včerajšej žemľu nakrájame na kocky a zalejeme vodou. Šampiňóny očistíme, nakrájame na štvrťky a osmažíme ich na rozpálenom oleji. Osolíme aj okoreníme a necháme vychladnúť. Mladú šalátovú uhorku nakrájame na silnejšie rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Žemle vytlačíme a dôkladne premiešame (rukami premiesime) s mletým mäsom, vajcami, cibuľou a horčicou. Mäsovú zmes ochutíme soľou, korením a citrónovou kôrou. Nakoniec vmiešame studenej šampiňóny aj rezančeky uhorky a rukami vytvoríme "šišku". Sekaná pečienka obalíme plátkami anglickej slaniny a prenesieme ju do vymaštěného pekáča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút na 200 ° C. Ak sa sekaná počas pečenia pripaľujú, podlejeme ju troškou horúcej vody. Pred koncom pečenia sekanou prikryjeme alobalom. Sekanou so šampiňónmi a uhorkou podávame s varenými zemiakmi přelitými rozpusteným maslom.

Komentáre k receptu Sekaná so šampiňónmi a uhorkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty