Sekaná s pórom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 61374x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mleté mäso |
1 ks | cibula |
5 ks | šampiňóny |
1/2 ks | pór |
10 dkg | anglická krkovička |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
majorana | |
grilovacie korenie | |
chilli | |
vegeta | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, grilovacie korenie, štipku čili, vegetu a dôkladne premiešame. Pór pozdĺžne rozkrojíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na kocky. Anglickú krkovičku (alebo slaninu) nakrájame na drobné kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Na panvicu dáme kvapku oleja, pridáme šampiňóny, anglickú slaninu a restujeme. Zhruba po piatich minútach panvicu odstavíme z platne a necháme huby vychladnúť. Potom je spoločne s pórom pridáme k mletému mäsu a zmes dôkladne premiešame. Do zapekacej misy dáme olej, na ktorý rozprestrieme nakrájanú cibuľu. Z mletého mäsa vytvoríme šišku a vložíme do misy. Ľahko podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Sekanou pečieme približne 60 minút. Vhodnou prílohou k sekanej s pórom je zemiaková kaša.