Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná s pórom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61374x
Sekaná s pórom

Jednoduchý recept na sekanú, tentoraz s pórom, anglickou slaninou a šampiňóny.

vytlačiť recept Sekaná s pórom
recept Sekaná s pórom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g mleté mäso
1 ks cibula
5 ks šampiňóny
1/2 ks pór
10 dkg anglická krkovička

podľa chuti:

mletý korenie
soľ
majorana
grilovacie korenie
chilli
vegeta

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Mleté mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, grilovacie korenie, štipku čili, vegetu a dôkladne premiešame. Pór pozdĺžne rozkrojíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na kocky. Anglickú krkovičku (alebo slaninu) nakrájame na drobné kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Na panvicu dáme kvapku oleja, pridáme šampiňóny, anglickú slaninu a restujeme. Zhruba po piatich minútach panvicu odstavíme z platne a necháme huby vychladnúť. Potom je spoločne s pórom pridáme k mletému mäsu a zmes dôkladne premiešame. Do zapekacej misy dáme olej, na ktorý rozprestrieme nakrájanú cibuľu. Z mletého mäsa vytvoríme šišku a vložíme do misy. Ľahko podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Sekanou pečieme približne 60 minút. Vhodnou prílohou k sekanej s pórom je zemiaková kaša.

Komentáre k receptu Sekaná s pórom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty