Sekaná plnená jarnými hríbmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 2979x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
majorana | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 ks | vajcia |
jarné bylinky | |
1 lyžica | strúhanka |
25 dkg | mleté bravčové mäso |
náplň: | |
mleté čierne korenie | |
1 lyžica | sekané mandle |
2 ks | vajcia |
1 ks | menšia mrkva |
drvená rasca | |
1 ks | menšia cibuľa |
5 dkg | anglická slanina |
15 dkg | jarná hríbmi (májovky) |
pažítka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si jarné bylinky - medvedí cesnak, žihľavu, mladé lístky zelenej cibuľky, pažítku a ligurček. Bylinky nakrájame alebo natrháme na malé kúsky. Pridáme k pomletému bravčovému mäsu, premiešame a pridáme vajcia, strúhanku, majoránku, korenie a soľ. Dobre premiešame a necháme chvíľu stáť. Medzitým si pripravíme náplň. Do kastróla dáme nakrájanú anglickú slaninu a osmažíme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme očistené a nakrájané májovky, podusíme a až potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu. Ešte krátko prehrejeme. Nakoniec k zmesi rozklepneme vajcia, vsypeme mandle a nasekanú pažítku. Okoreníme podľa chuti. Pripravenú plnkou naplníme posekanou a upečieme pri 150 ° C, až je krásne ružová a chrumkavá. Sekanou plnenú jarnými hríby podávame ako teplý hlavný chod s vareným zemiakom. Plnenú sekanou môžeme podávať aj za studena ako chuťovku alebo studenú večeru s chlebom.