Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná plnená jarnými hríbmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2979x
Sekaná plnená jarnými hríbmi

Mleté bravčové mäso naplnené plnkou z májovek. Bylinky sekanou krásne prevonia.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Sekaná plnená jarnými hríbmi
recept Sekaná plnená jarnými hríbmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

majorana
soľ
mleté čierne korenie
1 ks vajcia
jarné bylinky
1 lyžica strúhanka
25 dkg mleté bravčové mäso

náplň:

mleté čierne korenie
1 lyžica sekané mandle
2 ks vajcia
1 ks menšia mrkva
drvená rasca
1 ks menšia cibuľa
5 dkg anglická slanina
15 dkg jarná hríbmi (májovky)
pažítka
soľ

Postup prípravy receptu

Pripravíme si jarné bylinky - medvedí cesnak, žihľavu, mladé lístky zelenej cibuľky, pažítku a ligurček. Bylinky nakrájame alebo natrháme na malé kúsky. Pridáme k pomletému bravčovému mäsu, premiešame a pridáme vajcia, strúhanku, majoránku, korenie a soľ. Dobre premiešame a necháme chvíľu stáť. Medzitým si pripravíme náplň. Do kastróla dáme nakrájanú anglickú slaninu a osmažíme. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme očistené a nakrájané májovky, podusíme a až potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu. Ešte krátko prehrejeme. Nakoniec k zmesi rozklepneme vajcia, vsypeme mandle a nasekanú pažítku. Okoreníme podľa chuti. Pripravenú plnkou naplníme posekanou a upečieme pri 150 ° C, až je krásne ružová a chrumkavá. Sekanou plnenú jarnými hríby podávame ako teplý hlavný chod s vareným zemiakom. Plnenú sekanou môžeme podávať aj za studena ako chuťovku alebo studenú večeru s chlebom.

Komentáre k receptu Sekaná plnená jarnými hríbmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty