Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná od mamičky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 36716x
Sekaná od mamičky

Klasická sekaná, tak ako ma ju naučila mamička.

vytlačiť recept Sekaná od mamičky
recept Sekaná od mamičky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g mletý bravčový bôčik
1 ks veľká cibuľa
2 ks vajcia
2 dl mlieko
3 lyžičky soľ
500 g mleté hovädzie mäso
2 hrste strúhanka
2 ks rožok alebo žemľa
3 lyžice majorana
3 strúčiky cesnak

na potření:

1 ks bielok

podľa potreby:

200 ml voda na podliaty
maslo alebo olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Staršie žemle alebo rožky namočíme do mlieka, cibuľu nakrájame na veľmi jemno a ľahko osmažíme na čo najmenšom množstve tuku. Rúru si predhrejeme na 200 ° C. Do misy dáme oba druhy mäsa. Je na vás, či si ho sami umelo, alebo kúpite rovno mleté. Pridáme majoránku, soľ, vajcia, prelisovaný cesnak a osmaženej cibuľku. Namočené pečivo ľahko vyždímáme a tiež pridáme do misy. Všetko zmiešame a podľa potreby prisypávame strúhanku, tak aby sa zmes príliš nelepili na ruky, ale aj jej zmes nebola obalená. Vytvarujeme klasický bochník a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy, ktorú sme predtým vymazali tukom. Sekanou podlejeme vodou, potrieme bielkom a dáme piecť. Pečieme odkryté cca 75 minút za občasného polievanie výpekom a dolievanie vody do pekáča, kým na povrchu sekaná nezhnedne. Sekaná od mamičky najlepšie chutí so zemiakovou kašou alebo opečeným zemiakom.

Komentáre k receptu Sekaná od mamičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty