Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sekaná od Jindřiška

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65098x
Sekaná od Jindřiška

Recept na výbornú sekanou, po ktorej sa budú všetci olizovať. Je výborná ako teplá, tak studená.

vytlačiť recept Sekaná od Jindřiška
recept Sekaná od Jindřiška sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks stredne veľká cibuľa
400 g predné hovädzie bez kosti
2 ks staršie žemľa
600 g bravčové koleno bez kosti
250 ml vlažné mlieko
1/2 ks cesnak
2 ks vajcia

podľa chuti:

čerstvá majoránka
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

strúhanka

Postup prípravy receptu

Najskôr mäso umyjeme a cibuľu olúpeme. Oboje nakrájame na stredne veľké kúsky a spoločne zomelie. Keď je cibuľa zomleté, je potom sekaná šťavnatejšie. Medzitým si nakrájame staršie žemle na malé štvorčeky, dáme do misky, zalejeme mliekom tak, aby bola celá žemľa ponorená a necháme rozmočit. Nämlich mäso s cibuľou preložíme do väčšej misy, kam pridáme rozmočený žemľu , rozdrvený cesnak, vajíčka, soľ, korenie a majoránku. Všetko riadne premiešame a rozdelíme na dve polovice. Predhrejeme si rúru na 200 ° C a na pekáč si pripravíme pečící papier. Na dosku alebo na väčšiu prkénko si nasypeme strúhanku a cesto v nej miešame, až vytvoríme bochan, ktorý dáme na pripravený pekáč. Pokračujeme is druhou polovicou cesta. Pečieme približne 75 minút, záleží na veľkosti bochanu. V priebehu pečenia môžeme bochany otočiť, aby sa chrumkavá kôrka utvorila zo všetkých strán. Po dopečení sekanou vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť, potom nakrájame na tenké plátky a podávame.

Komentáre k receptu Sekaná od Jindřiška (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty