Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Segedínsky guláš so sójou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130481x
Segedínsky guláš so sójou

Radi by ste ochutnali Segedínsky guláš a nechcete v ňom veľa mäsa? Použite sójové kocky, guláš vám iste zachutí!

vytlačiť recept Segedínsky guláš so sójou
recept Segedínsky guláš so sójou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice hladká múka
1 balíček sójové kocky
2 ks cibula
300 g kyslá kapusta
4 ks bobkový list
3 strúčiky cesnak
250 g bravčová krkovička
500 ml mlieko

podľa chuti:

soľ
1 kocka hovädzie bujón
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
Rasco

príloha:

houskový knedlík

Postup prípravy receptu

Libovější krkovičku alebo bravčový bôčik očistíme a nakrájame na kocky. Vo vyššom kastróla si na oleji opražíme cibuľu a pridáme nakrájané mäso a dusíme domäkka. V priebehu pečenia mäso osolíme, pridáme rascu, trochu korenia a cesnak. Vo vode necháme povariť asi 10 minút sójové kocky s kockou hovädzieho masoxu a potom ich necháme chvíľu odležať. Sójové kocky vyberieme, podľa potreby pokrájame na menšie kúsky a pridáme ich k opečenému mäsu. Zmes dobre premiešame, pridáme červenú papriku, bobkový list a pokrájanú scedené kyslá kapusta. Opäť zamiešame a mäso s kapustou prehrejeme. Guláš zaprášime hladkou múkou, zamiešame a za stáleho miešania prilejeme pripravený vývar. Pre zjemnenie guláša (podľa kyslosti kapusta) pridáme aj mlieko a prevaríme. Segedínsky guláš sa sójou podávame s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Segedínsky guláš so sójou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty