Segedínsky guláš so sójou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 130481x
Radi by ste ochutnali Segedínsky guláš a nechcete v ňom veľa mäsa? Použite sójové kocky, guláš vám iste zachutí!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | hladká múka |
1 balíček | sójové kocky |
2 ks | cibula |
300 g | kyslá kapusta |
4 ks | bobkový list |
3 strúčiky | cesnak |
250 g | bravčová krkovička |
500 ml | mlieko |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 kocka | hovädzie bujón |
mletá červená paprika | |
mleté čierne korenie | |
Rasco | |
príloha: | |
houskový knedlík |
Postup prípravy receptu
Libovější krkovičku alebo bravčový bôčik očistíme a nakrájame na kocky. Vo vyššom kastróla si na oleji opražíme cibuľu a pridáme nakrájané mäso a dusíme domäkka. V priebehu pečenia mäso osolíme, pridáme rascu, trochu korenia a cesnak. Vo vode necháme povariť asi 10 minút sójové kocky s kockou hovädzieho masoxu a potom ich necháme chvíľu odležať. Sójové kocky vyberieme, podľa potreby pokrájame na menšie kúsky a pridáme ich k opečenému mäsu. Zmes dobre premiešame, pridáme červenú papriku, bobkový list a pokrájanú scedené kyslá kapusta. Opäť zamiešame a mäso s kapustou prehrejeme. Guláš zaprášime hladkou múkou, zamiešame a za stáleho miešania prilejeme pripravený vývar. Pre zjemnenie guláša (podľa kyslosti kapusta) pridáme aj mlieko a prevaríme. Segedínsky guláš sa sójou podávame s houskovým knedľou.