Sečuánska kuracia zmes
- hlavné chody
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 150247x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | zelená paprika |
cibula | |
1 ks | čili paprička |
1 lyžička | cukor (práškový) |
1 ks | Mrkva |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
3 lyžice | sójová omáčka |
soľ | |
korenie | |
bambusové výhonky | |
3 ks | paradajka |
bylinky | |
2 lyžice | ole |
500 g | kuracie prsia |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Paradajky pokrájame na malé kúsky. Mrkva, papriku, chilli papričku a cibuľu pokrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. Všetko vložíme do misy, pridáme paradajkový pretlak, sójovú omáčku, bylinky, soľ a 1 lyžicu oleja. Prisypeme malú lyžičku cukru. Zmes premiešame. Potom dáme variť do menšieho kastrůlku na malú teplotu.
Kuracie prsia pokrájame na rezance a jemne osolíme a okoreníme. Rozohrejeme si panvicu, pridáme olej a orestujeme na ňom kuracie rezančeky. Hotové mäso pridáme k omáčke. Všetko chvíľku povaríme.
Podávame s ryžou.