Šatôčky s kapustovou plnkou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 12932x
Šatôčky z lístkového cesta plnené kapustou, pórom a slaninou sú výborným doplnkom k pivu a vínu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | lístkové cesto |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
1/2 ks | pór |
1 štipka | drvená rasca |
1/2 hlávky | malá kel |
50 g | slanina |
100 g | tvrdý syr |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kapustu a pór očistíme a nakrájame na jemné rezančeky. Tvrdý syr nastrúhame najemno. Slaninu nakrájame na malé kocky. Na malom množstve oleja rozškvaríme slaninu, pridáme kapustu a pór a za stáleho miešania na miernom ohni restujeme tak dlho, kým nie je zelenina polomäkká. Zmes ochutíme soľou, čerstvo mletým korením a rascou, odstavíme z tepla a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu premiešame so strúhaným syrom. Lístkové cesto rozvaľkáme na plát vysoký 2 mm a nakrájame na štvorce o strane asi 8 cm, ktoré plníme zeleninovú zmesí. Naplnené šatôčky potrieme rozšľahaným vajcom so soľou a pečieme v rúre predhriatej na 220 ° C ružova. Šatôčky z lístkového cesta plnené zeleninou podávame studené ako pohostenie k pivu alebo vínu. Z uvedeného množstva pripravíme asi 22 kusov šatôčky s Kapustová plnkou ..
Komentáre k receptu Šatôčky s kapustovou plnkou (1 komentár)
-
Filoména Hrabličková
22.March 2014 14:14
V recepte ide o kapustu, alebo o kel??? V Slovenskej republike sú to stále dve rôzne zeleniny...