Šašlikov z bravčovej panenky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 39189x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | pikantná klobása |
2 ks | bravčová panenka |
2 ks | väčšie cibule |
marináda: | |
8 guličiek | nové korenie |
1 kelímok | kyslá smotana |
8 guličiek | čierne korenie |
3 ks | bobkový list |
1 ks | veľká cibuľa |
150 g | majonéza |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na kúsky asi 50g veľké a naložíme. Marinádu si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, nahrubo nakrájané cibule a korenia. V tejto hmote mäso dobre premiešame a necháme odležať do druhého dňa. Druhý deň mäso opláchneme a striedavo napichujeme na špajľu s kúskom cibule a klobásou. Olúpanú cibuľu aj klobásky si vopred nakrájame. Šašlikov z bravčovej panenky naukladáme na vymastený pekáčik a pod pečiace fóliou pečieme asi 30 minút na 200 ° C. šašlikov z bravčovej panenky podávame napríklad s opečeným zemiakmi a zeleninovým šalátom.