Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šarlota

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64115x
Šarlota

Recept na ľahký dortíků do letných dní. Môže sa na ozdobu pridať akékoľvek ovocie.

vytlačiť recept Šarlota
recept Šarlota sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks citrón
5 ks vajcia
100 g cukor múčka
100 g polohrubá múka

krém:

1 balíček puding bez varenia
250 ml smotana na šľahanie

na potření:

100 g marmeláda

náplň:

250 g mäkký tvaroh

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a žĺtky oddelíme od bielkov. Citrón dôkladne umyjeme, osušíme a nastrúhame z neho kôru. Šťavu z neho taktiež vytlačíme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku, citrónovú šťavu a kôru, sneh z bielkov a všetko zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie av teplej rúre rýchlo upečieme. Upečený korpus vyklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, pomažte marmeládou a smotáme. Vychladnutú roládu nakrájame na plátky asi 1,5 - 2cm široké. Pripravíme si krém. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme tvaroh a premiešame. Misku vyložíme potravinovou fóliou a plátky do nej rozložíme. Štyri plátky si necháme na uzavretie - dno. Krémom naplníme tortu, môžeme preložiť ovocím, a uzavrieme plátky rolády. Šarlota dáme vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc. Šarlota vyklopíme na tanier a krájame. Šarlota zdobíme podľa fantázie.

Komentáre k receptu Šarlota (2 komentáre)

  • ovecka 09.January 2014 20:30

    A co ten puding?

  • Zdenkas 04.September 2011 13:15

    Fíha,pridávam do kk a určite skúsim

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty