Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sandokanové oči

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70376x
Sandokanové oči

Výborné cukríky pre tých, ktorí majú radi čokoládu.

vytlačiť recept Sandokanové oči
recept Sandokanové oči
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

náplň 1:

125 g tuk omega
3 - 5 lyžíc sušené mlieko
40 g cukor múčka
2 lyžice kokos

náplň 2:

50 g cukor múčka
rum
100 g strúhané orechy

náplň 3:

3 lyžice kakao
125 g tuk omega
40 g cukor múčka

podľa potreby:

Lentilka

Postup prípravy receptu

Pripravíme si krabičku od bonboniéry (osvedčili sa mi morské plody) a do každej jamky dáme po jednej lentilce. Pripravíme náplň 1. Do menšieho kastrůlku dáme tuk, kokos, sušené mlieko a cukor. Nad parou všetko za stáleho miešania zahrejeme až do rozpustenia. Pozor, hmota sa nesmie variť. Potom nalejeme na každú lentilky tak, aby ešte zostalo miesto na ďalšie 2 náplne. Necháme stuhnúť. Na druhú náplň spojíme orechy a cukor s rumom. Polovicu kávové lyžičky dáme na vychladol náplň 1. Je možné aj viac podľa veľkosti bonboniéry. Nakoniec si pripravíme posledný náplň. Do kastrůlku vložíme tuk, cukor a kakao a pripravíme rovnako ako náplň 1. Zalejeme všetky cukríky a necháme polevu stuhnúť. Je dobré vložiť celé plato od bonboniéry do mrazničky. Cukríky rýchlejšie stuhnú a taktiež sa výrazne predĺži doba trvanlivosti. Sandokanovy oči môžeme venovať ako darček alebo ako dobrotu pre nečakané návštevy.

Komentáre k receptu Sandokanové oči (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt