Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šamróny

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28082x
Šamróny

Sladké kremrole ku káve.

vytlačiť recept Šamróny
recept Šamróny
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

35 dkg hladká múka
1 ks žĺtok
25 dkg stužený tuk
1 lyžica ocot
1 dl studená voda

na potření:

tuk
1 ks vajcia

náplň:

7 ks bielok
45 dkg cukor kryštál

Postup prípravy receptu

Najprv preosejeme múku a potom ju premasírujte s nastrúhaným tukom. Je lepšie ho mať v chladničke, lepšie sa strúha. Pridáme žĺtok, ocot a ľadovú vodu. Cesto dobre prepracujeme, prikryjeme alobalom a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Po 2 hodinách cesto rozvaľkáme na plát a nakrájame na približne 2 cm prúžky. Plechové trubičky potrieme tukom a prúžky na ne natočíme tak, aby sa cesto prekrývalo. Kremrole potreté vajíčkom pokladáme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri vysokej teplote asi 15 - 20 minút. Upečené kremrole necháme vychladnúť a vyberieme trubičky. Studené kremrole plníme snehom z bielkov ušlehaných v horúcej kúpeli za pridávanie cukru. Kremrole sa nemusia hneď plniť, môžeme ich dať aj zamraziť a plniť ich až po čase. Do mrazničky ich môžeme dať aj plnené. Z jednej dávky som urobila asi 20 kremrolí. Náplň je písaná na jednu dávku, ale ja som s ňou naplnila skoro 40 kremrolí.

Komentáre k receptu Šamróny (3 komentáre)

  • Sandra 26.May 2016 18:04

    Volajú sa šaumrolky.....

  • jojaart 23.April 2014 10:42

    nevadi,ze sa nelistkuju?

  • sona 21.September 2012 11:04

    dobre diki

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty