Šamróny
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 32026x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | žĺtok |
25 dkg | stužený tuk |
1 lyžica | ocot |
1 dl | studená voda |
35 dkg | hladká múka |
na potření: | |
tuk | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
7 ks | bielok |
45 dkg | cukor kryštál |
Postup prípravy receptu
Najprv preosejeme múku a potom ju premasírujte s nastrúhaným tukom. Je lepšie ho mať v chladničke, lepšie sa strúha. Pridáme žĺtok, ocot a ľadovú vodu. Cesto dobre prepracujeme, prikryjeme alobalom a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Po 2 hodinách cesto rozvaľkáme na plát a nakrájame na približne 2 cm prúžky. Plechové trubičky potrieme tukom a prúžky na ne natočíme tak, aby sa cesto prekrývalo. Kremrole potreté vajíčkom pokladáme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri vysokej teplote asi 15 - 20 minút. Upečené kremrole necháme vychladnúť a vyberieme trubičky. Studené kremrole plníme snehom z bielkov ušlehaných v horúcej kúpeli za pridávanie cukru. Kremrole sa nemusia hneď plniť, môžeme ich dať aj zamraziť a plniť ich až po čase. Do mrazničky ich môžeme dať aj plnené. Z jednej dávky som urobila asi 20 kremrolí. Náplň je písaná na jednu dávku, ale ja som s ňou naplnila skoro 40 kremrolí.
Komentáre k receptu Šamróny (4 komentáre)
-
Terezia
20.February 2023 18:42
Ďakujem veľmi pekne za recept ja robím testo veľmi zdĺhavé prekladám maslové testo
-
Sandra
26.May 2016 18:04
Volajú sa šaumrolky.....
-
jojaart
23.April 2014 10:42
nevadi,ze sa nelistkuju?
-
sona
21.September 2012 11:04
dobre diki