Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šampiňonový zvitok

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 89570x
Šampiňonový zvitok

Veľmi chutná vložka do sviatočných polievok.

vytlačiť recept Šampiňonový zvitok
recept Šampiňonový zvitok
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
7 dkg polohrubá múka
2 ks vajcia
60 g šampiňóny
5 dkg maslo
1 lyžička sekaný ligurček

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme, jemne usekáme a na masle zesklovatíme. Pridáme plátky očistených šampiňónov, okoreníme a krátko opekáme. Potom odstavíme a necháme dobre vychladnúť. Rúru si predhrejeme na 170 ° C. Z vajec oddelíme bielky, ktoré vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vyšľaháme do peny, zmiešame so snehom z bielkov a do hmoty zľahka vmiešame preosiatu múku so štipkou soli. Nakoniec zamiešame studenú Šampiňónová zmes a sekaný ligurček. Koláčovej formy vystříkáme jedlým olejom v spreji a hmotu do nej nalejeme. Pečieme, kým Šampiňónová svítek nezrůžoví. Potom ho podľa vlastnej fantázie nakrájame a môžeme pridávať do polievok.

Komentáre k receptu Šampiňonový zvitok (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty