Šampiňonový zvitok
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 89570x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
7 dkg | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
60 g | šampiňóny |
5 dkg | maslo |
1 lyžička | sekaný ligurček |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, jemne usekáme a na masle zesklovatíme. Pridáme plátky očistených šampiňónov, okoreníme a krátko opekáme. Potom odstavíme a necháme dobre vychladnúť. Rúru si predhrejeme na 170 ° C. Z vajec oddelíme bielky, ktoré vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vyšľaháme do peny, zmiešame so snehom z bielkov a do hmoty zľahka vmiešame preosiatu múku so štipkou soli. Nakoniec zamiešame studenú Šampiňónová zmes a sekaný ligurček. Koláčovej formy vystříkáme jedlým olejom v spreji a hmotu do nej nalejeme. Pečieme, kým Šampiňónová svítek nezrůžoví. Potom ho podľa vlastnej fantázie nakrájame a môžeme pridávať do polievok.