Šampiňónové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 62271x
Jednoduchý recept na prípravu žampionových placiek s príchuťou syra a cesnaku. Rýchla chuťovka k pivu a vínu.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | solamyl |
2 strúčiky | cesnak |
250 g | šampiňóny |
100 g | eidam |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
maslo | |
olej |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny očistíme, nakrájame na jemné rezance a podusíme na masle. Syr nastrúhame. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. V mise rozšľaháme vajcia, vmiešame syr, šampiňóny a cesnak. Pridáme múku a solamyl. Podľa chuti okoreníme a prisolíme. Z cesta na rozpálenom oleji tvoríme placky, ktoré opekáme z oboch strán do zružoveniu. Šampiňónová placky obložíme zeleninou a podávame teplé. Chutia rovnako dobre aj studené.