Šampiňónová smotanová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 66156x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
1 l | mlieko |
6 - 7 ks | šampiňóny |
60 g | maslo |
250 ml | smotana |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Umyté šampiňóny nakrájame na menšie kúsky. Jarnej cibuľky očistíme a osobitne nakrájame spodnú časť a zvlášť zelenú vňať. V hrnci rozpustíme maslo a chvíľu na ňom smažíme pokrájané cibuľky bez vňate. Potom pridáme šampiňóny a zelenú cibuľovú vňať a ešte chvíľu smažíme. Podlejeme malým množstvom vody a 5 minút dusíme. V hrnčeku rozmiešame dohladka múku so smotanou a trochou mlieka. Zvyšok mlieka prilejeme k šampiňónom a na miernom ohni privedieme k varu. Varíme za stáleho miešania asi 2 minúty, pridáme smotanu s múkou, znovu privedieme k varu. Nakoniec do polievky rozklepneme 1 vajce, v polievke rozmiešame a len krátko povaríme, kým sa vajcia nezrazí. Hustota polievky závisí na veľkosti šampiňónov. Podľa potreby ju môžeme zriediť mliekom, alebo naopak, zahustit hladkou múkou. Smotanovou Šampiňónová polievku podávame samotnú alebo s upečenú bagetou.