Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šampiňónová slávnostná polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38750x
Šampiňónová slávnostná polievka

Jemná a rýchla "diétny" polievka, ktorá aj lahodia oku a má asi 1130 kJ.

vytlačiť recept Šampiňónová slávnostná polievka
recept Šampiňónová slávnostná polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 plátkov syr (eidam á 20g)
1 ks veľká cibuľa
1 - 2 lyžíc maslo
1500 ml zeleninový vývar
30 ml madeira (biele víno)
400 g šampiňóny
soľ
mleté biele korenie
2 lyžice tuk
6 plátkov toastový chlieb
1 zväzok trebuľka

podľa chuti:

6 lyžíc smotana

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na rozohriatom tuku šampiňóny s cibuľou dozlatista orestujeme, podlejeme vývarom a pri miernej teplote asi 15 minút varíme. Z každého krajíčku toastového chleba a plátku syra formičkou vykrojíme ľubovoľný tvar (srdiečko, kytičku). Na rozohriatom masle kúsky toastu po oboch stranách opražíme a poukladáme ich syrom. Naukladáme do panvice, ľahko posypeme trebuľkou (bazalkou, petržlenom) a zapekáme pod pokrievkou, kým sa syr neroztaví. Polievku ochutíme soľou, korením i vínom, pridáme do nej natrhaný čerstvý trebuľku a premiešame. Šampiňónová slávnostné polievku rozdelíme na taniere, do každého položíme vykrojený syrový toast a ihneď podávame. Do polievky pred rozdelením na taniere ešte môžete vmiešať smotanu - už nie je diétne!

Komentáre k receptu Šampiňónová slávnostná polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty