Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šampiňónová slávnostná polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38559x
Šampiňónová slávnostná polievka

Jemná a rýchla "diétny" polievka, ktorá aj lahodia oku a má asi 1130 kJ.

vytlačiť recept Šampiňónová slávnostná polievka
recept Šampiňónová slávnostná polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1500 ml zeleninový vývar
30 ml madeira (biele víno)
400 g šampiňóny
soľ
mleté biele korenie
2 lyžice tuk
6 plátkov toastový chlieb
1 zväzok trebuľka
6 plátkov syr (eidam á 20g)
1 ks veľká cibuľa
1 - 2 lyžíc maslo

podľa chuti:

6 lyžíc smotana

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na rozohriatom tuku šampiňóny s cibuľou dozlatista orestujeme, podlejeme vývarom a pri miernej teplote asi 15 minút varíme. Z každého krajíčku toastového chleba a plátku syra formičkou vykrojíme ľubovoľný tvar (srdiečko, kytičku). Na rozohriatom masle kúsky toastu po oboch stranách opražíme a poukladáme ich syrom. Naukladáme do panvice, ľahko posypeme trebuľkou (bazalkou, petržlenom) a zapekáme pod pokrievkou, kým sa syr neroztaví. Polievku ochutíme soľou, korením i vínom, pridáme do nej natrhaný čerstvý trebuľku a premiešame. Šampiňónová slávnostné polievku rozdelíme na taniere, do každého položíme vykrojený syrový toast a ihneď podávame. Do polievky pred rozdelením na taniere ešte môžete vmiešať smotanu - už nie je diétne!

Komentáre k receptu Šampiňónová slávnostná polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt