Šampiňónová omáčka so smotanou a pórom
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 12503x
Jednoduchý a časovo nenáročný recept na omáčku z nakladaných šampiňónov, kyslej smotany a póru.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | kyslá smotana |
400 g | priečne sterilizované šampiňóny |
150 g | pór |
1 strúčik | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na štvorčeky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Šampiňóny zlejeme a nálev uchováme. Oddelíme 2 / 3 šampiňónov, ktoré rozmixujeme na kašu. Zostávajúce tretinu odložíme stranou. Kyslu smotanu premiešame s nálevom, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a rozmixovanej šampiňóny. Na oleji krátko speníme pór, ktorý prelejeme smotanovou zmesou a pridáme zvyšné plátky šampiňónov. Omáčku dobre prehrejeme, ale nevaríme. Šampiňónová omáčku so smotanou a pórom podávame teplú s cestovinami alebo k minutkovým mäsám.