Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šampiňónová omáčka so smotanou a pórom

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12503x
Šampiňónová omáčka so smotanou a pórom

Jednoduchý a časovo nenáročný recept na omáčku z nakladaných šampiňónov, kyslej smotany a póru.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Šampiňónová omáčka so smotanou a pórom
recept Šampiňónová omáčka so smotanou a pórom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 ml kyslá smotana
400 g priečne sterilizované šampiňóny
150 g pór
1 strúčik cesnak

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na štvorčeky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Šampiňóny zlejeme a nálev uchováme. Oddelíme 2 / 3 šampiňónov, ktoré rozmixujeme na kašu. Zostávajúce tretinu odložíme stranou. Kyslu smotanu premiešame s nálevom, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a rozmixovanej šampiňóny. Na oleji krátko speníme pór, ktorý prelejeme smotanovou zmesou a pridáme zvyšné plátky šampiňónov. Omáčku dobre prehrejeme, ale nevaríme. Šampiňónová omáčku so smotanou a pórom podávame teplú s cestovinami alebo k minutkovým mäsám.

Komentáre k receptu Šampiňónová omáčka so smotanou a pórom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty