Šalát zo sójových rezancov
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 10283x
Aj keď v chladničke takmer nič nie je, dá sa z mála s trochou fantázie vykúzliť pokrm, ktorý dobre chutí a nahradí hlavný chod.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | červená paprika |
mletý farebný korenie | |
2 lyžice | majonéza |
1 lyžica | ocot z červeného vína |
ligurček | |
1/2 ks | zelená paprika |
soľ | |
2 balíčky | sójové rezance |
2 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Sójové rezance uvaríme podľa návodu na obale v dostatočne osolenej vode - hádže ich väčšinou do vriacej vody a varíme 15 - 20 minút. Scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu. Počas varenia sóje si očistíme a nakrájame zeleninu. Papriku na kocky, paradajky na rezance. Sójové rezance vsypeme do misy, pridáme papriku, paradajku a začneme dochucovať. Pridáme trochu octu z červeného vína, mletý alebo drvený farebný korenie, ligurček a nakoniec vmiešame majonézu. Šalát zo sójových nudliček podávame studený a lepšie chutí preležala až na druhý deň. Majonézu možno nahradiť kyslou smotanou, v tom prípade ale viac dochutíme korením. Kto má rád, pridá kečup.