Šalát zo šampiňónov
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 62214x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 - 600 g | šampiňóny |
1/2 ks | citrón |
4 lyžice | olej |
marináda: | |
1 štipka | cukor |
2 lyžice | olivový olej |
soľ | |
korenie | |
2 ks | jarná cibuľka |
4 lyžice | ocot |
Postup prípravy receptu
Cibuľku a petržlen jemne nasekáme. Šampiňóny umyjeme, klobúčiky zlúpnite a nakrájame na plátky. Pokvapkáme vytlačenú šťavou z citróna. Na panvici rozohrejeme olej, na ňom krátko osmažíme šampiňóny a asi 4 minúty je podusíme vo vlastnej šťave. Olej zmiešame s octom, cukrom, soľou a korením. Môžeme prípadne riediť trochou studenej vody. Podusené šampiňóny preložíme do misky, prisypeme cibuľku, polejeme okoreneným octom s olejom a dobre premiešame. Necháme vychladnúť. Šampiňónová šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu k minutkám z mäsa.