Šalát z rukoly a poľnej s kuracou pečeňou
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63045x
Šalát plný vitamínov pripravíme z poľnej, rukoly, šampiňónov a kuracích pečene. Šalát je vhodný aj ako ľahká večera.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | poľná |
150 g | šampiňóny |
300 g | kuracia pečeň |
50 g | rukola |
na ozdobu: | |
petržlen | |
paradajka | |
podľa potreby: | |
maslo | |
soľ | |
zálievka: | |
1 ks | jarná cibuľka |
1 strúčik | cesnak |
4 lyžice | citrónová šťava |
1 lyžička | cukor |
3 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Poľná a rukolu ľahko umyjeme a necháme uschnúť. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a rýchlo orestujeme na lyžičke oleja. Necháme vychladnúť. Cesnak zlúpnite a nakrájame na jemné kocky. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame nadrobno. Kuracia pečeň umyjeme, osušíme a opečieme z oboch strán na masle. Necháme vychladnúť a nakrájame na prúžky. Zálievka: Do misky vložíme pokrájanú cibuľku, cesnak, prilejeme citrónovú šťavu, osolíme a osladíme. Až sa cukor rozpustí, pridáme olivový olej a necháme rozležet. V servírovacej mise premiešame poľná, rukolu, šampiňóny a pečeňovej prúžky. Šalát z poľnej a rukoly s kuracími pečeňou zalejeme zálievkou, ozdobíme paradajkami, petržlenom a ihneď podávame.