Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šalát z rukoly a poľnej s kuracou pečeňou

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62076x
Šalát z rukoly a poľnej s kuracou pečeňou

Šalát plný vitamínov pripravíme z poľnej, rukoly, šampiňónov a kuracích pečene. Šalát je vhodný aj ako ľahká večera.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Šalát z rukoly a poľnej s kuracou pečeňou
recept Šalát z rukoly a poľnej s kuracou pečeňou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g poľná
150 g šampiňóny
300 g kuracia pečeň
50 g rukola

na ozdobu:

petržlen
paradajka

podľa potreby:

maslo
soľ

zálievka:

1 ks jarná cibuľka
1 strúčik cesnak
4 lyžice citrónová šťava
1 lyžička cukor
3 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Poľná a rukolu ľahko umyjeme a necháme uschnúť. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a rýchlo orestujeme na lyžičke oleja. Necháme vychladnúť. Cesnak zlúpnite a nakrájame na jemné kocky. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame nadrobno. Kuracia pečeň umyjeme, osušíme a opečieme z oboch strán na masle. Necháme vychladnúť a nakrájame na prúžky. Zálievka: Do misky vložíme pokrájanú cibuľku, cesnak, prilejeme citrónovú šťavu, osolíme a osladíme. Až sa cukor rozpustí, pridáme olivový olej a necháme rozležet. V servírovacej mise premiešame poľná, rukolu, šampiňóny a pečeňovej prúžky. Šalát z poľnej a rukoly s kuracími pečeňou zalejeme zálievkou, ozdobíme paradajkami, petržlenom a ihneď podávame.

Komentáre k receptu Šalát z rukoly a poľnej s kuracou pečeňou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty