Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šalát z kalmárov

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142018x
Šalát z kalmárov

Pochúťka z plodov mora so zeleninou. podrobný návod ako spracovať kalmáre a pripraviť z nich skvelý šalát.

vytlačiť recept Šalát z kalmárov
recept Šalát z kalmárov sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

25 g petržlen
900 g malé kalmáre
125 ml citrónová šťava
listy čakanka radicchio
petržlen
50 ml panenský olivový olej
kapary alebo čierne olivy
4 ks paradajka bez semien
čiže papričky
soľ a korenie
8 ks jarná cibuľka

Postup prípravy receptu

Z kalmárov vytiahneme hlavy a chápadlá, odstránime vnútornosti. Hlavy oddelíme od chápadiel a vyhodíme. Zo stredu chápadiel odstránime zobák.

Z tiel vytiahneme tenké, priesvitné žiabre. Tela opláchneme tečúcou studenou vodou a prstami z nich odstránime tenkú šedú blankety. Nakrájame ich na kúsky silné asi 1 cm. Chápadlá opláchneme.

Citrónovú šťavu zmiešame v mise s olivovým olejom. Petržlen a biele časti jarných cibuliek nadrobno nakrájame a spolu s paradajkami pridáme do misy. Osolíme, okoreníme a zamiešame.

V hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu, pridáme kalmáre a znovu privedieme k varu.

Akonáhle sa voda začne variť, kalmáre vyberieme a pridáme do misy s paradajkovou zmesou. Všetky suroviny opatrne premiešame. Kalmáre necháme úplne vychladnúť. Šalát prikryjeme a uložíme na 6 hodín najlepšie do chladničky.

Na misu upravíme listy čakanky radicchio, pridáme nakrájané čiže papričky a prípadne kapary alebo čierne olivy. Na listy upravíme šalát z kalmárov, posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Šalát z kalmárov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty