Šalát z horúcich zemiakov
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 87636x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 plátkov | slanina |
125 misek | mlieko |
2 lyžice | rastlinný olej |
2 lyžice | oregano |
4 plátky | celozrnný chlieb |
2 lyžice | petržlen |
60 g | Cheddar |
2 ks | pór |
6 ks | vajcia |
2 lyžice | bazalka |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Póry nakrájame na kolieska, slaninu nakrájame na prúžky, bylinky nasekáme nadrobno a chlieb opečieme z oboch strán. Ostrým nožom narežeme každú zemiaka po jej obvode. Zemiaky rozmiestnime rovnomerne na tanier av mikrovlnnej rúre varíme 5 minút. Potom obrátime a varíme ďalších 3 - 5 minút, kým nezmäknú. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky o veľkosti 1 cm. Cibuľu a slaninu vložíme do misky, prikryjeme a varíme v mikrovlnnej rúre 3 minúty, zamiešame a varíme ďalšie 2 minúty. Pridáme kukuričnú múku, vývar a ocot, opäť zakryjeme a varíme 4 minúty. Pridáme horčicové semienka, smotanu a nakrájané zemiaky a jemne premiešame. Ochutíme čiernym korením a ozdobíme nasekanou pažítkou. Šalát podávame teplý. Táto porcia je určená pre 4 osoby. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov