Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63166x
Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou

Zeleninové šaláty, plné vitamínov, by nemali chýbať na našom stole. Pripraviť ich môžeme zakaždým inak.

vytlačiť recept Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou
recept Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 balíčkov olivy
citrónová šťava
5 ks paradajka
1/2 ks uhorka
2 lyžice olivový olej
1/4 hlávky bielej kapusty

podľa chuti:

zelená cibuľová vňať
korenie
lístky bazalky
soľ

Postup prípravy receptu

Kapusta jemne nakrájame alebo nakrájame, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom, premiešame a necháme aspoň 15 minút uležať. Množstvo kapusta volíme podľa veľkosti hlávky. Medzitým si umyjeme paradajky a uhorku a nakrájame ich na malé kúsky. Ak máme uhorku z vlastnej záhradky, chemicky nechránenú, krájame ju aj so šupkou. Olivy scedíme a rozkrájame na kolieska, bazalku jemne nasekáme, cibuľovou vňať tiež jemne rozkrájame. Preležala bielej kapusty zmiešame s rozporciované zeleninou, osolíme a okoreníme. Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou podávame samotný, alebo ako prílohu k pečenému a smaženému mäsu.

Komentáre k receptu Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty