Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63166x
Zeleninové šaláty, plné vitamínov, by nemali chýbať na našom stole. Pripraviť ich môžeme zakaždým inak.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 balíčkov | olivy |
citrónová šťava | |
5 ks | paradajka |
1/2 ks | uhorka |
2 lyžice | olivový olej |
1/4 hlávky | bielej kapusty |
podľa chuti: | |
zelená cibuľová vňať | |
korenie | |
lístky bazalky | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kapusta jemne nakrájame alebo nakrájame, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom, premiešame a necháme aspoň 15 minút uležať. Množstvo kapusta volíme podľa veľkosti hlávky. Medzitým si umyjeme paradajky a uhorku a nakrájame ich na malé kúsky. Ak máme uhorku z vlastnej záhradky, chemicky nechránenú, krájame ju aj so šupkou. Olivy scedíme a rozkrájame na kolieska, bazalku jemne nasekáme, cibuľovou vňať tiež jemne rozkrájame. Preležala bielej kapusty zmiešame s rozporciované zeleninou, osolíme a okoreníme. Šalát z hlávkovej kapusty s olivami a bazalkou podávame samotný, alebo ako prílohu k pečenému a smaženému mäsu.