Šalát z fazuľkových strukov so smotanou
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 28461x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia natvrdo |
1 pohár | fazuľové struky v sladkokyslom náleve |
1 ks | menšia cibuľa |
1 kelímok | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
cherry paradajky | |
listy rímskeho šalátu | |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Fazuľky scedíme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky, vajcia olúpeme a rozkrájame na polovice alebo na štvrtky. Pre krajší vzhľad doporučuji postupne vkladať na tanier alebo do misky vajcia, fazuľky, smotanu a cibuľu. Šalát potom posolíme, okoreníme a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, pokrájanými paradajkami a lístky napr rímskeho alebo ľadového šalátu. Všetky ingrediencie by sme inak mohli nakrájať na väčšie kúsky a so smotanou premiešať, ale vzhľadovo by nebol šalát tak lákavý. Fazolkový šalát podávame samotný alebo s čerstvým pečivom.