Šalát z čerstvého špenátu
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 31032x
Špenát sme zvyknutí používať väčšinou až po tepelnej úprave. Stráca tak ale veľkú časť dôležitých látok a vitamínov. Vyskúšajte preto šalát zo špenátu čerstvého.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | olivový olej |
1/2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 ks | menšie citrón |
100 g | niva |
300 g | biely jogurt |
1 lyžička | cukor |
500 - 600 g | čerstvý špenát |
3 svazečky | reďkovky |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Šalát premyte v studenej vode, necháme odkvapkať a mierne osušíme. Listy zbavíme stopka a potom je pokrájame na prúžky. Umyté reďkovky rozkrájame na tenké kolieska alebo půlměsíčky. Môžeme ich aj hrubo nastrúhať. Reďkovky premiešame so špenátom. Nivu nastrúhame nahrubo a zmiešame s olejom, jogurtom, šťavou z jedného citróna, paprikou, cukrom a soľou. Zálievku nalejeme na šalát z čerstvého špenátu a môžeme hneď podávať.