Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šalát z čerstvého špenátu

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28893x
Šalát z čerstvého špenátu

Špenát sme zvyknutí používať väčšinou až po tepelnej úprave. Stráca tak ale veľkú časť dôležitých látok a vitamínov. Vyskúšajte preto šalát zo špenátu čerstvého.

vytlačiť recept Šalát z čerstvého špenátu
recept Šalát z čerstvého špenátu sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice olivový olej
1/2 lyžičky mletá sladká paprika
1 ks menšie citrón
100 g niva
300 g biely jogurt
1 lyžička cukor
500 - 600 g čerstvý špenát
3 svazečky reďkovky

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Šalát premyte v studenej vode, necháme odkvapkať a mierne osušíme. Listy zbavíme stopka a potom je pokrájame na prúžky. Umyté reďkovky rozkrájame na tenké kolieska alebo půlměsíčky. Môžeme ich aj hrubo nastrúhať. Reďkovky premiešame so špenátom. Nivu nastrúhame nahrubo a zmiešame s olejom, jogurtom, šťavou z jedného citróna, paprikou, cukrom a soľou. Zálievku nalejeme na šalát z čerstvého špenátu a môžeme hneď podávať.

Komentáre k receptu Šalát z čerstvého špenátu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty