Šalát so slaninou a sázenými vajciami
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 130180x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | čerstvé huby |
200 g | anglická slanina |
2 ks | hlávkový šalát |
4 ks | vajcia |
zálievka: | |
4 lyžice | olej |
soľ | |
vínny ocot | |
4 lyžice | francúzska horčica |
2 lyžice | kyslá smotana |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Hlávkový šalát rozoberieme, opláchneme a osušíme. Anglickú slaninu pokrájame na malé kúsky a osmažíme ju na panvici spolu s pokrájanými hubami. Francúzskou horčicu premiešame s kyslou smotanou, olejom a vínnym octom. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hlávkový šalát natrháme, premiešame so zálievkou, posypeme osmaženej slaninou s hubami a navrch kladieme upečená vajcia na spôsob volského oka.