Šalát s mäsom a syrom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 128304x
Šaláty u nás doma "frčí" v rôznych obmenách. Každý si do šalátu pridá, čo mu chutí. A šalát s chudým mäsom a syrom chutí všetkým. Navyše nasýti, môžete ho pripraviť aj ako hlavný chod.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | paradajka |
1 ks | šalátová uhorka |
4 lyžice | sterilizovaný hrášok |
400 g | kuracie prsia |
100 g | syr eidam |
3 lyžice | olej na vyprážanie |
100 g | balkánsky syr |
1/4 hlávky | pekinskej kapusty |
1 ks | paprika (zelená) |
4 listy | Kudrna šalát Rosso |
1 ks | paprika (žltá) |
podľa chuti: | |
soľ | |
1 lyžička | papriková vegeta |
mleté čierne korenie | |
Francúzsky dressing |
Postup prípravy receptu
Zeleninu opláchneme. Uhorku olúpeme, papriku zbavíme jadrovníkov. Listy šalátu natrháme na väčšie kusy, pekinskej kapusty nakrájame na rezance, ostatné zeleninu na malé kúsky. Syry nakrájame na drobné kocky. Listy šalátu položíme na kraja tanierov. Zvyšnú rozporciované zeleninu premiešame is kockami syrov a taky rozdelíme na taniere. Okoreníme a posolíme. Kuracie prsia opláchneme studenou vodou a nakrájame na malé kúsky. Sprudka je osmažíme dočervena na rozpálenom oleji. Okoreníme paprikovou vegetu a trochu posolíme. Vypražení kuracie mäso nasypeme na pripravené porcie šalátu. Polejeme Francúzskym dresinkem.Salát s mäsom a syrom podávame najlepšie s opečeným toustovým chlebom alebo iným bielym pečivom.