Šalát s majonézou a ovocím
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 62938x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
šalát: | |
250 g | eidam (40%) |
1 ks | hruška |
100 g | vlašské orechy |
300 g | hroznové víno |
1 ks | jablko |
zálievka: | |
1 kelímok | majolku |
1 dl | smotana |
1 lyžička | soľ |
1 lyžica | citrónová šťava |
1 lyžica | cukor |
Postup prípravy receptu
Syr nakrájame ozdobným nožom na tenké pásiky. Olúpané jablko a hrušku nakrájame na kocky, pridáme bobule vína - ak sú väčšie, prekrojíme je, prípadne zbavíme jadierok. Primiešame nadrobno nasekané orechy a zalejeme zálievkou. Zálievku si pripravíme zmiešaním majolku, citrónovej šťavy, cukru, smotany a soli. Ovocný šalát s majonézou dobre premiešame, necháme vychladiť, prípadne odležať cez noc. Podávame ako prílohu k minutkám. Najlepšie chutí na druhý deň.