Šalát s karfiolom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65222x
Zeleninu lehounce okoreníme, zasypeme syrom a spoločne s pečivom si pochutíme na zdravé večeru.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 - 200 g | karfiol |
muškátový oriešok | |
1 ks | jarná cibuľka |
mleté čierne korenie | |
1 ks | zelená paprika |
1 kocka | zeleninový bujón |
200 g | syr balkánskeho typu |
1 ks | šalátová uhorka |
soľ | |
2 ks | paradajka |
citrónový korenie | |
2 ks | biela paprika |
Postup prípravy receptu
Na šalát použijeme varené karfiolové ružičky. Menšia časť karfiolu očistíme, odkrojíme koštiaľ a rozdelíme na malé ružičky. Varíme vo vode s kockou bujónu. Mäkké ružičky scedíme a necháme vychladnúť. Medzitým si môžeme prichystať zeleninu. Tú očistíme a nakrájame. Papriky na rezance a kolieska, uhoriek rozdelíme pozdĺžne na štvrtiny a nasekáme na väčšie kúsky. Paradajky zbavíme "vnútra" a nakrájame len pevnú časť na mesiačiky. Jarnú cibuľku is vňaťou nakrájame na kolieska. Zeleninu dáme do misy, premiešame s karfiolom a osolíme. Na dochutenie použijeme mleté čierne korenie, citrónový korenie a trochu muškátového orieška. Premiešame a nakoniec pridáme rozdrobený balkánsky syr. Šalát s karfiolom podávame vychladený, podľa chuti môžeme pridať aj niektorú zo zálievok, ktoré kúpime v každom supermarkete. Ale takto chutí báječne.