Šalát s balkánskym syrom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 137583x
Zeleninový šalát by sa mal pravidelne objaviť v našom jedálničku, v každom ročnom období. A pripraviť ho môžeme, zakaždým inak.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | šalátová uhorka |
1 ks | paprika (žltá) |
5 ks | paradajka |
mleté čierne korenie | |
zelená cibuľová vňať | |
1 lyžica | olivový olej |
150 g | balkánsky syr |
1 ks | paprika (červená) |
soľ | |
1/2 hlávky | pekinskej kapusty |
Postup prípravy receptu
Zeleninu umyjeme, uhorku ošúpeme, vňať z cibuľky rozkrájame na jemné kolieska. Kapustu nakrájame na úzke rezance, ostatné zeleninu na menšie kúsky, syr nakrájame na drobné kocky (alebo ho nastrúhame). Pokrájané pekinskej kapusty, papriky, uhorku a paradajky premiešame, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Rozdelíme do misiek a každú porciu posypeme balkánskym syrom a troškou zelenej cibuľové vňate. Šalát s balkánskym syrom podávame s namazaným chlebom ako večeru, samotný alebo ako prílohu k hlavnému chodu. Odporúčam namiešať do šalátu papriku červenú, zelenú aj žltú. Šalát je potom krásne farebný pre oči, ale samozrejme chutí is paprikou jednej farby.