Šalát Rumcajs
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24135x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | sterilizované uhorky |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | majonéza |
1 lyžička | sójová omáčka |
2 lyžičky | olej |
1 lyžička | worcestrová omáčka |
2 ks | cibula |
20 dkg | mäkký saláma |
2 lyžičky | plnotučná horčica |
2 lyžičky | cukor |
Postup prípravy receptu
Nachystáme si dresing. V malom hrnci zmiešame olej, cukor, horčicu, sójovú omáčku a worcesterskou omáčku. Na miernom ohni miešame a prevaríme ingrediencie v dresing. Nesmie prísť k varu! Necháme ho vychladnúť. Potom si nakrájame salámu a uhorku na kocky a cibuľu na pol kolieska alebo tiež na kocky, záleží na vás. Všetko dáme do misky a pridáme vychladol dresing a 2 lyžice majonézy. Nakoniec šalát Rumcajs dochutíme soľou a korením. Šalát Rumcajs podávame s čerstvým pečivom. Ešte lepšie je uleželý z druhého dňa.