Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šalát Julienne s tofu

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142152x
Šalát Julienne s tofu

šalát (i hlavné jedlo) pre 4 osoby

vytlačiť recept Šalát Julienne s tofu
recept Šalát Julienne s tofu sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 g cibula
90 g sterilizované klíčky fazule Mungo Bonduelle (1 konzerva 212 ml)
120 g tofu
olej
zelený šalát
sezamové semienko
10 g ocot
140 g sterilizovaný zeler na rezance Bonduelle (1 / 2 pohára 580 ml)
100 g Mrkva
30 g cukor
100 g mrazené Romanesco Bonduelle
150-200 ml zeleninový vývar
soľ
celozrnná múka

Postup prípravy receptu

Zeler na rezance a klíčky fazule Mungo (sójové klíčky) scedíme. Mrkva očistíme a nastrúhame na rezance. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky a na oleji necháme zosklovatieť. Rozmrazené Romanesco překrájíme na menšie kúsky, povaríme na pare, ale dbáme na to, aby zostalo pevné. Všetku zeleninu opatrne zmiešame a zalejeme vytvorenú zálievkou z octu, cukru a soli. Dôkladne premiešame a necháme v chladničke odležať. Medzitým nakrájame tou-fu na kocky 8 x 8 mm a vložíme do rozohriateho zeleninového vývaru. Vyberieme, obalíme v múke so sezamom a opečieme na oleji dozlatista. Listy zeleného šalátu umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Na listy potom kladieme pripravenú zeleninu a tou-fu. Podávame s celozrnným pečivom alebo toasty.

pripravil p. Albert Hauptmann

Komentáre k receptu Šalát Julienne s tofu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty