Šalát Julienne s tofu
- šaláty
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 143574x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
celozrnná múka | |
20 g | cibula |
90 g | sterilizované klíčky fazule Mungo Bonduelle (1 konzerva 212 ml) |
120 g | tofu |
olej | |
zelený šalát | |
sezamové semienko | |
10 g | ocot |
140 g | sterilizovaný zeler na rezance Bonduelle (1 / 2 pohára 580 ml) |
100 g | Mrkva |
30 g | cukor |
100 g | mrazené Romanesco Bonduelle |
150-200 ml | zeleninový vývar |
Postup prípravy receptu
Zeler na rezance a klíčky fazule Mungo (sójové klíčky) scedíme. Mrkva očistíme a nastrúhame na rezance. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky a na oleji necháme zosklovatieť. Rozmrazené Romanesco překrájíme na menšie kúsky, povaríme na pare, ale dbáme na to, aby zostalo pevné. Všetku zeleninu opatrne zmiešame a zalejeme vytvorenú zálievkou z octu, cukru a soli. Dôkladne premiešame a necháme v chladničke odležať. Medzitým nakrájame tou-fu na kocky 8 x 8 mm a vložíme do rozohriateho zeleninového vývaru. Vyberieme, obalíme v múke so sezamom a opečieme na oleji dozlatista. Listy zeleného šalátu umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Na listy potom kladieme pripravenú zeleninu a tou-fu. Podávame s celozrnným pečivom alebo toasty.
pripravil p. Albert Hauptmann