Šalát coleslaw
- šaláty
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 154205x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
ocot | |
140 g | sterilizovaná Zlatá kukurice Bonduelle (1 konzerva 212 ml) |
100 g | Mrkva |
olivový olej | |
soľ | |
200 g | bielej kapusty |
20 g | majonéza |
korenie | |
cukor | |
20 g | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Kapusta nastrúhame najemno, ochutíme octom, cukrom, soľou a pokvapkáme olejom. Necháme 30 minút odležať. Medzitým si očistíme mrkvu a nastrúhame ju na rezance. Kukuricu scedíme. Do kapusty zamiešame pripravenú mrkvu a kukuricu, majonézu a kyslú smotanu. Dochutíme korením a podávame, najlepšie s bielym pečivom alebo toasty. Tip: pre vylepšenie farebnosti môžeme pridať sparenú brokolicu. Miesto majonézy môžeme použiť kyslú smotanu alebo jogurt, do ktorého zašľaháme olivový olej. Pre zahustenie môžeme pridať škrob alebo sušenú zemiakovú kašu.
pripravil p. Albert Hauptmann