Saláma v syrovom cestíčku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 73623x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
30 dkg | mäkký saláma |
cestíčko: | |
2 dl | mlieko |
4 lyžice | hladká múka |
1 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
10 dkg | tvrdý syr |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme cestíčko, v ktorom budeme saláma obaľovať. Do misy dáme mlieko, vajcia, osolíme, okoreníme a našľaháme. Do hmoty pridáme asi štyri lyžice hladkej múky a premiešame. Tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do misy. Saláma nakrájame na hrubšie kolieska. Ak je cestíčko dostatočne husté, začneme v ňom obaľovať kolieska mäkkého salámy (diétne, gothajský saláma), ak je cestíčko riedke, tak podľa potreby pridáme múku. Na panvici rozpálime olej a saláma v cestíčku usmažíme zo všetkých strán dozlatista. Hotový saláma podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.